Tropenkleding

Steeds meer Nederlanders reizen regelmatig maar tropische oorden. Aangezien in deze landen veelal een hoge luchtvochtigheid heerst in combinatie met warme temperaturen, is het belangrijk de juiste kleding mee te nemen. Onze reisspecialisten, zelf ook echte globetrotters, kunnen u een passend kleding advies geven. Zo weet u zeker dat u de juiste tropenkleding meeneemt naar uw tropische bestemming.

Materialen van tropenkleding

Steeds meer mensen kennen inmiddels de voordelen van moderne kunstvezels die de laatste jaren steeds meer ‘t traditionele katoen hebben verdrongen. Deze kunststoffen zijn zeer licht van gewicht, dragen erg comfortabel, hebben een goed ademend vermogen, drogen bovendien in een handomdraai, en zijn nagenoeg kreukvrij. Ideaal dus voor de avontuurlijke reiziger.

UV-filters

Bovendien zijn een aantal kledingstukken welke ontworpen zijn om in met name tropische gebieden te dragen voorzien van een UV-filter waardoor de huid beschermd is tegen fel zonlicht en verbranding. Meestal is tropenkleding vrij licht van kleur, zodat het zonlicht goed weerkaatst wordt.

Katoenen kleding laat UV-straling doorgaans snel door waardoor de kans op huidverbranding aanzienlijk toeneemt. Tropenkleding van kunstvezels is dan ook zeker aan te raden, zodat je echt goed beschermd bent tegen de felle zonnestralen.

Kunstvezels

Kledingstukken waarbij kunstvezels gecombineerd worden met de natuurvezel katoen, verenigen de voordelen van beide materialen. Katoen onttrekt namelijk warmte aan het lichaam waardoor het lichaam koeler blijft. Kunstvezels zorgen voor een verbeterd ademend vermogen. In gebieden (veelal rondom de evenaar, de regenwouden in Thailand, Indonesië maar ook ‘t Amazone gebied in Zuid-Amerika) waar het klimaat een zeer hoge luchtvochtigheidsgraad heeft van 95>100% draagt katoenen kleding soms prettiger dan synthetische kleding. De nadelen van katoen (‘t gewicht, beperkte UV-bescherming en het langzame drogen) dien je daarbij wel voor lief te nemen. Deze tropenkleding is dan ook uitsluitend aan te raden als je een langere periode verblijft in het regenwoud of de jungle.

Overige bescherming van tropenkleding

Tropenkleding dient ook bescherming te bieden tegen ongedierte en insecten. Wel zo prettig als je door de jungle of het oerwoud aan het trekken bent.

Ook raden we je aan tijdens je reis een cap of hoed te dragen, voordat je het weet heb je een zonnesteek te pakken, met alle nare gevolgen van dien!

Tropen advies

Ga je voor het eerst naar de tropen, of was je vorige keer toch minder goed voorbereid dan je dacht? Kom dan langs bij onze outdoorwinkel, waar onze adviseurs je verder adviseren over welke tropenkleding het meest geschikt is voor welk gebied. Uiteraard kun je ons ook gewoon even bellen voor een passend advies.