Sportklimmen

De grote aantrekkingskracht van het klimmen is misschien terug te voeren op de drang om de bergtop te bereiken. Dit in combinatie met het onbeschrijfelijke gevoel verbonden te zijn met je klimpartner. Zowel geestelijk alsook fysiek met het klimtouw. Het ervaren dat de top alleen is te bereiken door middel van opperste concentratie en ultieme samenwerking. Ook het uitwisselen van de gedachten en gevoelens wanneer je samen met beide benen weer op de grond staat na een succesvolle klim. 

Indoor klimmen

Enkele jaren geleden was het nog nodig om naar het buitenland te gaan om klimsporten te beoefenen. Tegenwoordig is met de komst van de vele indoor-klimhallen het klimmen in handbereik gekomen voor iedereen, van jong tot oud en van beginner tot de ervaren klimmer. Hierdoor heb je ook veel mogelijkheden om klimsporten te beoefenen en zo de kracht in je handen en vingers te trainen. Dankzij indoor klimhallen heb je dus de mogelijkheid om goed voorbereid op een volledige klimreis te gaan. 

Klimsport en je uitrusting

Voor iedere type klimsport is een andere uitrusting nodig. Voor sommigen is het beklimmen van een berg niet veel anders dan de bergpaden bewandelen, voor anderen kan het niet uitdagend genoeg zijn en zijn goede klimmaterialen onmisbaar. Voor de wandelaars geldt dat er voornamelijk in goede wandelschoenen geïnvesteerd moet worden, voor de klimmers die steile wanden willen bedwingen, zijn de klimgordels van Petzl weer belangrijk.

Uiteraard maakt het een groot verschil waar geklommen gaat worden. Zo is voor sportklimmen in het Alpine gebied een andere uitrusting benodigd dan voor een klimhal. Toch staat een punt centraal. Veiligheid voor alles! Alleen als je bewust bent van de gevaren kun je met behulp van je kunde en de juiste klimmaterialen de risico’s beperken.

Klimopleidingen en -cursussen

Wanneer je denkt dat klimmen de sport is voor jou, is het noodzakelijk dat je een goede opleiding gaat volgen. Uitleg over de benodigde klimmaterialen kunnen onze verkopers die zelf actief zijn in diverse klimsportdisciplines jou verschaffen. Zo kun je op een verantwoorde wijze de grote hoogten bestijgen.

Ons assortiment aan klimmaterialen

Binnen ons assortiment zijn verschillende merken en typen klimgordels opgenomen. Zo hebben wij gordels met vaste beenlussen, compleet verstelbare gordels en intergraalgordels. Ook voorzien wij in klimtouwen, reepsnoer, express-schlingen, genaaide schlingen. Uiteraard ontbreken de verschillende zekeringsmaterialen zoals de abseilacht, tubes en grigi niet. Verder is er een ruime sortering karabiners, setjes en tussenzekering attributen. Ook de toebehoren zoals kleding, helmen, klimrugzakken en de zo belangrijke wrijvingsschoenen (oftewel klimschoenen) ontbreken niet op onze klimafdeling. Voor iedereen is wel een geschikte schoen aan te meten, afgestemd op de eigen wensen. 

Alle materialen vind je zowel in onze webshop als in onze outdoorwinkel in Tilburg.