Snowboarden

We onderscheidden 3 hoofdgroepen snowboards

AllMountain Boards
Het Allmountain board is het meest populaire snowboard. Je kunt er letterlijk alle kanten mee uit, en is dus zeer breed inzetbaar; Van funpark tot halfpipe en geprepareerde piste tot in de poedersneeuw. Zeker beginnende – tot lichtgevorderd snowboarders hebben vaak met een allmountain board een snowboard in handen waar ze goed mee uit de voeten kunnen, en alle disiplines binnen het snowboarden goed en relatief gemakkelijk kunnen leren.

Freeride Boards
Freeride snowboards hebben vrijwel altijd een zgn; directional shape. Een directional shape houdt in dat de nose/tip van het Snowboard anders is dan de tail (de achterzijde van het board). Over het algemeen is de tail smaller & korter dan de neus van het board. Als snowboarder zul je doorgaans niet precies in het midden van het board staan, maar meer richting de tail (backstance noemen wij dat). Het Freeride board is bedoeld voor jongens of meiden die van houden van poedersneeuw, lange afdalingen, snelheid en dat surfie-gevoel !!!

Freestyle Boards
Freestyle Snowboards zijn doorgaans kortere boards en zijn minder stijf in de flex. Hierdoor is het board beter te controleren en het is makkelijker om bochten te maken. Een freestyle board is bedoeld om trucs in een funpark / halfpipe / of gewoon op de piste mee uit te halen. Ze zijn niet geschikt om mee te carven of op hoge snelheid te cruisen doordat de effectieve kantenlengte korter is. Het fun gehalte van een freestyle board is echter ongeeevenaard. Veel freestyle boards hebben een zgn; Twin Tip of Directional-Twin. Hierbij zijn de flex eigenschappen voor nose en tail gelijk, Directional-twin boards zijn in de tail wat stijver is dan de nose/ tip van het board.

Snowboard merken

We hebben snowboards van de volgende merken:
Burton, Flow / Nidecker, Arbor, Jones, Lib-Tech, Roxy,  Bataleon

En nog veel meer!

Wat is het juiste snowboard voor jou?

Op deze vraag kunnen we je in onze winkel het juiste antwoord geven. Het best passende snowboard is namelijk afhankelijk van je ervaring met snowboarden, je wensen en uiteraard je te besteden budget. Onze verkopers snowboarden allemaal zelf en kunnen je dan ook altijd een goed advies geven. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.