GPS Wandelnavigatie

Zeker weten dat je de weg terugvindt tijdens je wandeling of trektocht? Dan kan je niet zonder wandelnavigatie. Wandel GPS apparaten beschikken over een standaardkaart, en zijn eventueel uit te breiden met extra gedetailleerde kaarten. Voor wandelaars en fietsers die door natuurgebieden willen trekken, raden we dit altijd aan.

Waarom een wandelnavigatie apparaat?

Iedereen weet wel dat een mobiele telefoon ook geschikt is om mee te navigeren. Je weg vinden door een stad is met de navigatie van je telefoon ook goed te doen. Waarom zou je dan nog een wandelnavigatie GPS apparaat aanschaffen?

Verwisselbare batterijen

Wandelnavigatie apparaten werken meestal op verwisselbare batterijen. In tegenstelling tot bij je telefoon, kun je de batterijen van je navigatie dus snel wisselen. Uiteraard moet je er dan wel voor zorgen dat je een reserve set aan batterijen bij je hebt.

Leesbaarheid

Heb je wel eens geprobeerd de navigatie van je telefoon midden in de zon te lezen? Bij veel telefoons is dat lastig, omdat de schermen niet gemaakt zijn voor buitengebruik. Bij handheld gps apparatuur is dat wel anders. De touchscreen schermen zijn juist geoptimaliseerd voor gebruik in de buitenlucht, waardoor je hier veel beter op kunt zien waar je je bevindt en waar je heen moet.

Accuduur

Om op je telefoon je scherm goed af te kunnen lezen, heb je veel licht nodig. Dit kost veel energie, waardoor de accu van je telefoon snel leeg raakt. Binnen enkele uren zal je telefoon het laten afweten, waardoor je geen idee meer hebt welke kant je op moet. Een GPS apparaat voor wandelaars is juist gemaakt voor dit soort omgevingen, waardoor de batterijen ook nog eens veel langer meegaan.

Waterbestendig

Ook belangrijk om rekening mee te houden; telefoons kunnen over het algemeen niet tegen water. Met een waterdicht navigatieapparaat heb je dat probleem niet, die zijn hier namelijk voor ontwikkeld. Wandelen in de regen wordt hierdoor een stuk makkelijker. De meeste navigatieapparaten voor wandelaars hebben een zeer hoge waterdichtheid, waardoor zelfs extreme regenbuien geen enkel probleem vormen.

Routekaarten

Een ander belangrijk verschil tussen telefoonnavigatie en wandelnavigatie zijn de routes. Voor handheld gps apparaten zijn verschillende kaarten voor wandelaars en fietsers ontwikkeld, die je zelfs over onverharde paden naar de juiste bestemming kan sturen. Voor telefoons zijn deze kaarten vaak niet te verkrijgen, waardoor je hier alleen maar op verharde wegen gebruik van kan maken. Dat is natuurlijk geen manier om de natuur te ontdekken.

Kies je GPS uit

Heb je binnenkort een wandeling op het programma staan en heb je graag een route bij de hand? Dan is het kopen van wandelnavigatie een goede optie. Kijk dus zeker in ons assortiment of kom bij ons langs in de winkel om de apparaten zelf te testen.  Dan weet je meteen welke handheld gps het best bij je past.