Slaapzakken

Een goede nachtrust tijdens het kamperen is belangrijk. Je wil natuurlijk wel goed uitgerust zijn voordat je aan je volgende outdoor avontuur begint! Een goede slaapzak kan dan ook niet ontbreken.

Typen slaapzakken

Er zijn verschillende typen slaapzakken te onderscheiden, ieder met zijn eigen voordelen. De meest voorkomende materialen voor slaapzakken zijn kunstvezel (synthetische materialen) en donzen slaapzakken. Uiteraard zit ook hier weer verschil in.

Donzen slaapzakken

Donzen slaapzakken worden in verschillende samenstellingen gemaakt. Zo zijn  er slaapzakken die gevuld zijn met een combinatie van ganzen- en eendendons, of slechts één van deze materialen. Ganzendons bestaat uit vlokken met een grotere veerkracht, waardoor deze een betere isolatiewaarde hebben. Donzen slaapzakken hebben een beter slaapcomfort door de hoge isolatiewaarde. Ook heeft dons het voordeel dat het een materiaal is met een hoog ademend vermogen. Dit maakt de slaapzakken met dons ideaal voor warmere klimaten.

Synthetische slaapzakken

De slaapzakken die van synthetisch materiaal gemaakt zijn, zijn bij Sportief Tilburg voor het grootste deel voorzien van Dryloft. Dit waterafstotende laminaat komt vooral van pas in natte en koude gebieden. Het vocht heeft hierdoor namelijk geen enkele invloed op de isolerende werking van de slaapzak. Dit materiaal wordt overigens ook veel gebruikt in combinatie met donzen slaapzakken, om deze nog beter bestand te maken tegen extreme weersomstandigheden.

Dankzij Dryloft krijg je een goed ademende slaapzak die gegegarandeerd winddicht is. Ben je op zoek naar een waterdichte slaapzak? Kies dan voor een bivakzak. Hierbij zijn de ritssluitingen ook waterdicht, en zijn de naden getaped. Daarmee kun je ook in de meest natte omstandigheden heerlijk slapen.

Welke isolatiewaarde moet de slaapzak hebben?

De isolatiewaarde van een slaapzak is belangrijk om te zien of de slaapzak geschikt is voor het klimaat waarin gekampeerd gaat worden. Wil je weten welke isolatiewaarde het meest geschikt is voor jouw bestemming? Neem dan even contact op met onze outdoorwinkel. Onze adviseurs helpen je graag met het uitzoeken van je ideale slaapzak.

Slaapzakken advies

Wordt je graag geadviseerd over de slaapzak die je nodig hebt? Kom dan gerust langs bij onze outdoorwinkel in Tilburg. Onze adviseurs helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze.