Rugzakken & travelbags

Bij Sportief Tilburg hebben we verschillende rugzakken en travelbags in het assortiment. Of het nu gaat om een relatief éénvoudige dagtour backpack of een ergonomisch perfect passende rugzak voor een zware bergtocht, bij Sportief vind je het allemaal. Onze rugzakken collectie is onderverdeeld in een 3-tal hoofdgroepen, te weten:

Dagtour rugzakken: Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, met een inhoud tot ongeveer 40 liter
Trekkers rugzakken: Deze rugzakken zijn voorzien van een inwendig frame voor extra stevigheid. Deze rugtassen zijn verkrijgbaar met een inhoud vanaf 40 liter en groter. Trekkers rugzakken zijn geschikt voor meerdaagse trektochten en langere reizen. In de meeste gevallen voldoet een tas van 60 tot 70 liter. Voor huttentochten en klimtochten worden doorgaans kleinere rugzakken gebruikt met een laadvolume van 40- tot 50 liter.
Travelbags: Travelbags worden ook wel kofferrugzakken genoemd. De kenmerken van deze rugzakken zijn onder andere het grote gemak met het in- en uitpakken. De tas is namelijk als een koffer te gebruiken. De draagframes zijn vaak wat lichter, omdat travelbags meer voor de kortere afstanden ingezet worden.

Travelbags

Travelbags worden voornamelijk op kortere trektochten gebruikt. Vaak is het draagstel hiervan wegritsbaar, waardoor het inpakken een stuk gemakkelijk wordt. Hiermee zijn deze tassen zeer gebruiksvriendelijk. De travelbags zijn ideaal voor mensen die veel rondtrekken en daarbij gebruik maken van het openbaar vervoer om zich te verplaatsen. Veel globetrotters vallen onder deze groep reizigers. Tegenwoordig bestaan er ook hybride travelbags; deze verenigen het laadcomfort van een “standaard” travelpack met het draagcomfort van een trekking rugzak.

Trekkers rugzakken

Trekkers rugzakken zijn voorzien van een inwendig frame. Hiermee wordt het draagcomfort flink verhoogd. Over het algemeen zien we dat trekkers rugzakken vanaf 40-50 liter leverbaar zijn. Deze varianten worden vaak ingezet voor klim- en wandeltochten. Ook grotere rugzakken behoren tot de mogelijkheden. Hiermee wordt het een eitje om lange, meerdaagse trektochten te houden zonder last te krijgen van je rug of spullen thuis te moeten laten.

Rugzak passen

Een rugzak moet goed passen. Het is dan ook belangrijk om de rugzak goed af te stellen op je eigen lichaamsbouw. Dit voorkomt rugklachten. Onze adviseurs helpen je hier graag bij. Je bent van harte welkom in onze winkel om de rugzakken te bekijken en te komen passen.

Hoe draag je een rugzak?

Een rugzak zit pas goed op deze op de bekken gedragen worden. 1/3de van de breedte van de heupgordel moet boven het heupbot uitkomen. Zo wordt het grootste deel van het gewicht door de heupen gedragen, en wordt de rug dus minder belast. Ook de instelling van de schouderbanden moet kloppen: deze dienen de schouderlijn over de schouderbladen te volgen. Hiermee wordt de rugzak gestabiliseerd. Dit betekent dat de afstand tussen de heupgordel-schouderbanden aangepast moet worden aan de ruglengte van de drager. Kom gerust bij onze winkel langs, zodat onze adviseurs hierbij kunnen helpen. Zo weet je zeker dat je nieuwe rugtas perfect zit.

Rugzak accessoires

Actieve wandelaars weten het maar al te goed: het weer is lastig te voorspellen, en de kans is dan ook zeker aanwezig dat er af en toe in de regen gelopen wordt. Om je spullen te beschermen, hebben we speciale regenhoezen beschikbaar voor alle rugzakken. Zo weet je zeker dat alles droog blijft! Ook hebben we extra beschermhoezen voor op vliegvelden. Je rugzak krijgt op een transportband in het vliegveld namelijk nogal wat te verduren. Bescherm je rugzak ook tegen diefstal met kleine hangslotjes. Door deze aan de ritsen te bevestigen, krijgen dieven geen kans.

Rugzakken kopen

Weet u al welke rugzak u wil? Bestel deze dan eenvoudig in onze rugzakken winkel. Wilt u de rugtassen liever eerst in het echt bekijken en deze passen? Kom dan gerust bij ons in Tilburg langs, wij helpen u hier graag mee verder en kijken samen naar welke rugzak het meest geschikt is voor uw volgende outdoor avontuur.