Travel, explore your world

Een steeds belangrijkere groep buitensporters binnen de Outdoor wereld is de avontuurlijk ingestelde reiziger. Steeds meer mensen gaan individueel- of met een klein reisgezelschap naar de verste uithoeken ter wereld iets dat tot voor enkele jaren geleden slechts weggelegd was voor een select gezelschap globetrotters. De wereld is er om ontdekt te worden, en dat is gelukkig tegenwoordig voor een grote groep mensen bereikbaar geworden.

Wat echter wel belangrijk is dat je goed voorbereid op reis gaat, zodat je tijdens je (rond)reis goed beslagen ten ijs komt en niet voor onverwachte verassingen komt te staan. In de Tropen en veel andere landen heersen andere normen en waarden dan bij ons. Zo denkt men vaak anders over ondermeer; het begrip schoon of wat daar voor door moet gaan. Verder is afdingen vaak de gewoonste zaak van de wereld, in sommige landen wordt het zelfs als beledigend ervaren als je er niet aan mee doet!!! Ook religie, andere gewoonten, taal en cultuur kunnen soms zelfs als een ware cultuurschok worden ervaren door minder ervaren reizigers.We zullen je dan ook aan de hand van een aantal tips & suggesties op deze site verder wegwijs maken.

Waar je jezelf bij aanvang van je reis terdege bewust van moet zijn,
de gezondheidsrisico’s die je als reiziger in de tropen en subtropen loopt.

In veel landen gaat men anders om met hygiëne, laten sanitaire voorzieningen te wensen over, en lopen we een verhoogd risico bij het nuttigen van voedsel. Veel van deze risico’s kunnen we vermijden door b.v; vaccinatie’s, verstandig om te gaan met eten en tijdig hygiënische maatregelen te treffen ter voorkoming van ziekten.

Reisbenodigdheden nodig, ga direkt naar onze onlineshop

Reizigers informatie: ministerie van Buitenlandse Zaken

Hieronder volgen een aantal produkten die afhankelijk van je bestemming al dan niet nodig zijn:

  • Klamboes, we hebben ze in diverse merken, maten en uitvoeringen al of niet geïmpregneerd
  • Waterzuiverings- filters & druppels,
  • EHBO reisset, diverse uitvoeringen.
  • Tropenzorg antimuggen middel – Care Plus heeft een hoge consentratie DEET
  • Sunblocks & Aftersun produkten
  • Reis (tropen) kleding, afritsbare broeken, T-shirts, enz
  • Sportsandalen, ideaal na een lange wandeltocht in je (berg)wandelschoenen

Tip: Wil je goed voorbereid op reis gaan dan doe je er verstandig aan het één & ander te lezen over de reisbestemming van jouw keuze. Zo kom je immers snel te weten wat er zoal te doen en te zien is. Je kunt vooraf bepalen welke plaatsen je aan doet tijdens je reis en welke plaatsen je links laat liggen. In de overbekende Lonely planet of Roughguide reisboeken reeks vind je hét antwoord op al jouw vragen met betrekking tot de (rond)reis die je voornemens bent te gaan maken. Zo staan er goede tips en suggesties in, je vindt er tal van overnachtings mogelijkheden in veelal karakteristieke lodgements en guesthouses. trein en bus schema’s, excursie mogelijkheden, city maps en nog heel veel meer.

En heb je behoefte aan zgn; inside information, onze reisexperts hebben zelf over alle continenten gereisd dus je hoeft maar te vragen!