Skischoenen kinderen

Leuke skischoenen speciaal voor kinderen.

Prijs van - tot: €0 - €1


Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Skischoenen Comfortabele en functionele skischoenen kunnen natuurlijk niet ontbreken bij een optimale wintersportervaring. Niets is vervelender dan pijnlijke voeten tijdens het skiën door huurschoenen die niet aan de verwachting voldoen. Ons assortiment skischoenen bestaat uit merken als Atomic, Fischer en Salomon. Een skischoen bestaat uit drie delen, welke hieronder staan beschreven.
  1. Schaal: de schaal omsluit de binnenschoen samen met de voet. De schaal zorgt voor stevigheid en een goede overbrenging van lichaamsbewegingen. De enkels, voeten en onderbenen worden beschermd en daarnaast zorgt de schaal ervoor dat men niet te ver door kan buigen, zodat het risico op blessures beperkt wordt.
  2. Manchet: de manchet is het gedeelte van de skischoenen waar je enkels in zitten. De manchet zit door middel van schroeven en scharnieren vast aan de voorvoet van de skischoen. De manchet werkt bij de overdracht van de krachten van het been als hefboom op de schaal die de voet omsluit. Bovendien worden de enkels ondersteund tijdens het skiën.
  3. Binnenschoen: de binnenschoen, ook wel inliner genoemd, is de textiele verbinding tussen de manchet, de schaal en de voet van de skiër. Deze binnenschoen zorgt voor warmte en bescherming van de voeten tegen harde klappen. Ook zijn een goede aansluiting en pasvorm van groot belang bij de binnenschoen. Binnenschoenen zijn onder te verdelen in drie categorieën:
    • Foam: zorgt voor extra pasvorm en elasticiteit in bepaalde zones van de binnenschoen.
    • Memory foam: vormt zich precies naar de voet, waardoor de pasvorm nog beter wordt. Wanneer u de schoen uittrekt, komt de memory foam weer in zijn oorspronkelijke vorm terug.
    • Thermisch vervormbare binnenschoen: dit foam wordt onder invloed van warmte vervormbaar. Door in de voorverwarmde schoen te stappen vormt het zacht geworden foam zich perfect naar uw voet, enkel en onderbeen. Na 20 minuten is het foam weer afgekoeld en hard geworden. De binnenschoen heeft nu de perfecte vorm aangenomen.