• neem fotokopiën van je reisbescheiden mee, kopieer je paspoort, vliegtickets en verzekeringspolis, noteer je bankrekening nummer(s) pasnummers e.d. Het is overigens verstandig niet al je reisbescheiden bij elkaar te bewaren. Als je met meer personen reist verdeel de copiën onderling en berg ze gescheidden op van de orginele exemplaren.

• Sluit altijd een goede reisverzekering af voordat je op reis gaat!!! Dit kan je een hoop ellende besparen als je spullen verliest of erger nog bestolen- of beroofd wordt. ook m.b.t een ziekenhuisopname in het buitenland is het verstandig een verzekering incl; ziektenkosten en repatriëring af te sluiten.

• Als je naar een tropische bestemming gaat laat je dan goed informeren over mogelijke tropische ziekten en vereiste vaccinaties, neem hiervoor tijdig contact op met de G.G.D of met het instituut voor de Tropen.

• Wees altijd voorzichtig met eten en drinken, met name in 3e wereldlanden. Vermijd rauwkost salades en laat het vlees extra goed doorbakken. Vermijd eten uit eetstallen aan straat, hoe heerlijk het er ook uit ziet, doorgaans wordt er niet correct met de hygiëne omgesprongen met als gevolg meestal acuute maagproblemen !

• Neem altijd O.R.S mee als je op reis gaat!!! Dit zorgt er voor dat uitdrogings problemen bij acuute diaree wordt voorkomen.

TipGeef nooit geld aan bedelaars veelal zijn deze een produkt van het toerisme. Ook kinderen bedelen regelmatig om geld en snoepgoed, hoe aandoenlijk dit ook vaak is geef de kinderen in ieder geval geen snoep. Een balpen of een ballon doet wonderen ze zijn er vrijwel altijd erg blij mee, en een zakje ballonnen in je rugzak neemt maar erg weinig plek in beslag.

Reisbenodigdheden nodig, ga direkt naar onze onlineshop

CORRUPTIE IN HET BUITENLAND

In vele landen vinden op grote schaal corruptie praktijken plaats door lokale overheden en politie, in veel gevallen is het zelfs een manier om een extra zakcentje bij te verdienen voor beambten in kwestie. Hoe vervelend dit ook voor ons allen mag klinken, het is ‘ t beste je in een dergelijke situatie te schikken en het vereiste bedrag (veelal niet meer dan enkele -euro’s) neer te tellen. Hoe frustrerend dit ook voor je mag zijn het is altijd beter dan één- of meerdere dagen terverhoor meegenomen te worden naar het bureau of andere instantie

MONEY TRANSFER


Wanneer je in het buitenland dringend en snel geld nodig hebt bestaat er de mogelijkheid gebruik te maken van een zgn; money transfer service van WESTERN UNION waarmee de mogelijkheid wordt geschapen zeer snel geld te verzenden vanuit Nederland naar de plek waar jij je bevindt!!! HOE WERKT HET !! je belt naar het thuisfront d.m.v een collect-call. Vervolgens dient de verzender van het geld zich naar een het GWK travelEx kantoor te begeven. Na legitimatie en het invullen van een stortingsformulier kan het te verzenden bedrag (maximaal €1000) direkt worden overgemaakt naar het buitenland. De transactie krijgt een unieke code (M.T.C.N) die vervolgens door wordt gegeven aan de ontvanger, met deze code kan je dus binnen enkele minuten over het benodigde geld beschikken wens je meer informatie over deze money transfer service neem dan kontakt op met GWK travelEx.

• Draag altijd je geld en overige documenten in een zgn: moneybelt welke je onder de kleding draagt. Gebruik je portemonee uitsluitend voor kleine uitgaven.

• Als je van plan bent een auto te huren in het buitenland, dien je in een aantal landen over een internationaal rijbewijs te beschikken, voor welke landen deze regelgeving geldt, dien je kontakt op te nemen met de ANWB, die ook de uitgifte van het internationale rijbewijs voor rekening neemt.

• Een “low-budget” hotel in Azië, Afrika of Zuid-Amerika hoeft niet meer dan slechts € 5,- tot € 10,- te kosten. Je moet dan wel op de koop toenemen dat dergelijke accomodaties doorgaans vrij eenvoudige sanitaire voorzieningen hebben, het lakengoed dient wel altijd schoon te zijn ook in goedkope slaapverblijven!!! Neem voor alle zekerheid wel altijd je eigen lakenzak mee.